Medewerker aan het woord - Richard Gaasbeek

In deze rubriek laten wij onze collega’s aan het woord om te vertellen hoe zij het werken bij Sibbing ervaren en wat hun functie zo bijzonder maakt. Dit keer het woord aan Richard Gaasbeek, die via zijn stage plek bij Sibbing terecht is gekomen. 

Hoe ben je bij Sibbing terecht gekomen?

Ik ben via mijn stage bij Sibbing terechtgekomen. De positieve ervaring, de fijne werksfeer, en de mogelijkheden om mezelf verder te ontwikkelen binnen het bedrijf hebben mij overtuigd om hier mijn loopbaan voort te zetten.

Wat maakt het werken als assistent-accountant zo bijzonder?

Werken als assistent-accountant is bijzonder omdat je te maken hebt met vertrouwelijke gegevens van cliënten. Daarnaast kom je elke dag nieuwe uitdagingen tegen waarvan je veel kunt leren. Deze combinatie van verantwoordelijkheid en leermogelijkheden maakt het werk erg boeiend.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Mijn werkdag is erg veelzijdig en afwisselend. Het kan bestaan uit het opstellen van jaarrekeningen, aangiften inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, en het onderhouden van cliëntcontacten. Daarnaast neem ik regelmatig deel aan besprekingen over de jaarrekeningen. Door deze afwisseling is geen enkele dag hetzelfde, iets wat veel mensen niet verwachten van dit beroep.

Wat voor collega zoek je, en wat moet hij/zij meebrengen?

Ik zoek een collega die het leuk vindt om in een team te werken en openstaat voor nieuwe uitdagingen. Een positieve instelling en een goed gevoel voor humor zijn daarbij ook zeer welkom.

Wat maakt werken bij Sibbing zo leuk?

Werken bij Sibbing is zo leuk omdat ik deel uitmaak van een fijn team en er veel zelfstandigheid en flexibiliteit wordt geboden. Tijdens het afronden van mijn scriptie kreeg ik bijvoorbeeld ruim de tijd om dit af te ronden. Zelfs in drukkere periodes was er altijd ruimte voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Wat mijn werk zo leuk maakt, is de afwisseling in mijn werkzaamheden. Daarnaast vind ik de fiscaliteit binnen dit vakgebied erg interessant. Daarom ben ik blij dat Sibbing de mogelijkheid biedt om als assistent-accountant zelf aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting op te stellen, wat bij veel andere accountantskantoren niet het geval is.

Ben jij ook op zoek? Wie weet vind ook jij het bij Sibbing, bekijk onze openstaande vacatures.