Nieuws over werken bij Sibbing

Medewerker aan het woord - Rina van der Meer

Geschreven door Werkenbij | 22-jul-2024 14:44:41

In deze rubriek laten wij onze collega’s aan het woord om te vertellen hoe zij het werken bij Sibbing ervaren en wat hun functie zo bijzonder maakt. Dit keer het woord aan Rina, zij is in mei 2024 bij Sibbing gestart als administratief medewerker accountancy.

Waarom heb je de overstap gemaakt naar Sibbing? 

Jarenlang heb ik in het bankwezen gewerkt, altijd in een ondersteunende functie en in een kleinschalig team. Binnen de bank heb ik altijd met veel plezier gewerkt maar ook veel ontwikkelingen meegemaakt. Omdat ik door alle ontwikkelingen op den duur het werken in een kleinschalig team ging missen, ben ik begin dit jaar op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Via via kwam Sibbing toen op mijn pad en ben ik een keer vrijblijvend komen kennismaken. En het klinkt misschien cliché, maar wat ze wel eens noemen ‘ je komt in een warm bad’ dat is precies zoals ik het heb ervaren.  

Wat vind je van het werken bij Sibbing?

Wat ik zo fijn vind aan het werken bij Sibbing is dat je gewoon lekker jezelf kunt zijn. Dat gevoel was er direct al toen ik na mijn eerste gesprek een dagdeel op mijn toekomstige werkplek mee heb mogen draaien. Het gaf mij direct een indruk van de werkzaamheden en sfeer. Ik was op zoek naar een leuke administratief ondersteunende functie binnen een kleinschalig team en heb dat zeker gevonden. 

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

Binnen het systeem Yuki waar wij mee werken, maar ik het dossier van onze relaties compleet. Ik behandel ingekomen stukken en zorg dat deze binnen het Yuki dossier worden opgenomen. Ik als het ware het voorbereidende werk waarmee mijn collega’s dan weer verder kunnen.   

Wat maakt het werken als Administratief medewerker accountancy zo leuk? 

Wat de functie zo leuk maakt is dat je samen voor onze relaties aan de slag gaat. Elk vanuit een eigen rol en eigen taken. Ik hou mij bijvoorbeeld met name bezig met de allereerste voorbereidingen. Het begint met alles verzamelen, ordenen, goed wegschrijven en klaarzetten. En dat dan zo goed mogelijk doen en op orde hebben zodat de collega die na mij met het dossier verder aan de slag gaat, alles heeft wat nodig is om verder te (ver)werken.

Kun je iets vertellen over de manier van het geven van werken bij Sibbing en waarom jouw nieuwe collega daarom de overstap zou moeten maken?

Wat mij zo aanspreekt aan het werken bij Sibbing is dat de lijnen heel kort zijn. En er is écht sprake van een goede teamspirit. Collega’s staan altijd voor je klaar om je verder te helpen. Je doet het echt samen. 

Ben jij ook op zoek? Wie weet vind ook jij het bij Sibbing, bekijk onze openstaande vacatures.